Jump to content
The library informs: Lånetiden för e-böcker är 28 dagar och du kan låna en bok per vecka. Biblioteket har ett kostnadstak per kvartal och när maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker förrän nästa kvartal startar.
Cover for Lille lorden
Isbn: 978-91-8023-364-4
Publisher: Modernista
Category:
Novels Children's books 9-12 years
Accessible since: June 2021
Narrator: Jakob Stefansson
Length: 5 hours 32 minutes

Audiobook

Lille lorden

Cedric Errol är en snäll och exemplarisk arbetarklasspojke. Efter sin pappas död bor han på en sjaskig bakgata i New York tillsammans med sin mamma. Därför kommer det som en överraskning när en advokat plötsligt berättar att Cedric är arvtagare till titeln Lord Fauntleroy och dessutom till en stor egendom.
Cedric och hans mamma reser till England där de möter Cedrics farfar, den vresige earlen av Dorincourt som inte vill ha något med amerikanskan att göra. Men Cedric, som är ett godhjärtat och osjälviskt barn, får farfaderns hjärta att mjukna och kanske kan saker förändras. Så dyker en annan potentiell arvtagare upp. Men när det ser ut som att allt är förlorat visar Cedric att allt faktiskt är möjligt med ett barns oskyldiga tillit, äkta vänskap och ovillkorliga kärlek.

FRANCES HODGSON BURNETT [1849–1924] emigrerade efter faderns död från England till USA och bosatte sig i Knoxville, Tennessee. Lille lorden är – tillsammans med Den hemliga trädgården [The Secret Garden, 1911] – en av Frances Hodgson Burnetts mest älskade böcker och en av de stora klassikerna i den engelskspråkiga barnlitteraturen.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone